Slaapkamer verlichting

Zo maak je de juiste keuze voor slaapkamer verlichting

Ga jij jouw slaapkamer herinrichten? Of ben je misschien verhuisd en is het tijd om je slaapkamer interieur te gaan verzorgen? De slaapkamer verlichting speelt een grotere rol dan je wellicht zou denken! Wanneer je gaat voor een mooie ambiance in jouw slaapkamer, moet je iets verder kijken dan de meest voordelige optie. Slaapkamer verlichting gaat vaak jarenlang mee en daarom kun je hier best wel in investeren. Let bijvoorbeeld op het soort model dat je komt, de verlichting die je daarin doet, het kleurgebruik in jouw slaapkamer en de woonstijl die je hanteert.

Soorten slaapkamer verlichting

Er zijn veel soorten slaapkamer verlichting en het heeft ook deels te maken met de ruimte die je hebt, om te kunnen bepalen welke soort voor jou geschikt is. Natuurlijk ken je het verschil tussen een hanglamp, een staande lamp of een wandlamp. Maar daarnaast is er ook verschillende sfeerverlichting en zijn er kleinere lampen voor bijvoorbeeld op een nachtkastje. Ga eerst eens na waarvoor jouw slaapkamer verlichting dient. Ga je voor sfeer? Of heb jij echt goede verlichting in een donkere kamer nodig? Vaak is het zo dat je meer verlichting creëert met een grotere lamp. Denk bijvoorbeeld aan een hanglamp; die verlicht van bovenaf al snel de hele slaapkamer. Een wandlampje of tafellamp verlicht vaak een klein gebied. Heb jij maar weinig ruimte? Dan kun je het beste kiezen voor een hangend model (aan het plafond of de wand), zodat jouw slaapkamer verlichting geen ruimte inneemt die je ook anders zou kunnen gebruiken.

Kleurgebruik

Voor het lampje dat je in jouw model slaapkamer lamp doet, moet je kijken naar het kleurgebruik in de ruimte. Als je graag een warme sfeer creëert, maar je hebt blauwe muren, dan is een warmere tint lamp een betere keuze. Heb jij al warm kleurgebruik in je slaapkamer? Dan kun je juist voor een koele tint lamp kiezen.

Verschillende woonstijlen

Voordat je slaapkamer verlichting gaat kopen is het een goed idee om een woonstijl te bepalen. Er zijn bijzonder veel modellen te koop, waardoor er voor elke woonstijl wel een geschikte keuze bestaat. Heb jij een modern interieur? Kies dan voor abstracte vormen, neutrale kleuren of een industriële look. Ga jij liever voor een meer huiselijke stijl? Dan kun je warme kleuren gebruiken en klassieke vormen.

Uiteraard is de juiste slaapkamer verlichting onderaan de streep altijd hetgeen dat jij het mooiste vindt, of waar jij je goed bij voelt! Houd dus ook zeker in gedachten dat jouw mening het belangrijkste is. Bij directlampen.nl kan je alvast een kijkje nemen in de uitgebreide collectie slaapkamer verlichting!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *