Hoe geef jij je blog een X-factor?

Een woonblog beginnen is sterk aan te raden. Hier kun jij jouw inspiratie kwijt en andere inspireren. Vertel over jouw tips en tricks en wat voor handige ideeën er bestaan op het gebied van wonen. Het enige nadeel van het starten van een woonblog is dat er al heel wat woonblogs bestaan. Hoe maak je jouw blog sprekend? Hoe zorg je dat jouw blog er echt uitspringt? Hier de beste tips om jouw blog de X factor te geven.

De eerste, misschien wat opmerkelijke, tip is om ongebruikelijke woorden te gebruiken. Op deze manier kun je een eigen schrijfstijl vormen die leuk en uniek is om te lezen. Iedereen kan schrijven, maar leuk schrijven is een tweede. Door een unieke schrijfstijl kan jouw blog een echte x factor krijgen en val je op. Misschien heb je wel een catchphrase ( een woord of zin die je vaak gebruikt en eigen is ), op deze manier kun je jouw eigenheid totaal benutten.

Ten tweede is humor de sleutel tot succes. Laat je lezers lachen om jouw grappige schrijfstijl en humoristische anekdotes. Geef ze echt een reden om jouw blog te kiezen en niet de van je buurman. Door humor houd je lezers, zij zullen steeds meer van jouw grappige situaties willen lezen. Een woonblog en humor? Dan gaat prima samen. Vertel over gênante situaties tijdens een bezoek aan de woonmarkt, de meest vreemde spullen van een brocantemarkt of mislukte interieurpogingen. Zorg er wel voor dat je de humor goed doseert, het is een woonblog geen stand up comedian show.

Daarnaast is het hebben van kwalitatief goede inhoud essentieel. Naast de tekst, zijn kwalitatief hoogwaardige foto’s een must. Goede foto’s zorgen voor een professionele uitstraling van jouw blog. Tegenwoordig hebben de nieuwste mobiele telefoons redelijke camera’s voor blogfoto’s, maar nog altijd is het aanschaffen van een goede camera echt nodig voor een blog. Fotograferen kun je leren, al spelend vind je snel de weg in het land van fotografie. Ben je nog niet zo bekend met fotografie, begin dan met een compact camera met minder functies om het vak onder de knie te krijgen. Goede foto’s laten jouw blog stralen.

Een uniek schrijfstijl met ongebruikelijke woorden, goede kwaliteit foto’s en humor zijn de drie essentiële ingrediënten voor een succesvolle woonblog, een woonblog met de x factor. Begin vandaag nog jouw eigen woonblog en inspireer iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *