De mooiste openhaarden

Vroeger had je een schouw en daar zat dan de openhaard in. Tegenwoordig zie je deze schouwen nog steeds, maar er zijn nu ook nog heel veel andere soorten openhaarden. Er is altijd wel een openhaard te vinden die bij jouw woonstijl past.

Openhaarden

Als je een openhaard koopt, moet je eerst kiezen of je een openhaard voor hout wilt of dat je een elektrische of gas openhaard wilt. Ook moet je kiezen of je een open of gesloten openhaard wilt. Als je dit weet, dan heb je al belangrijke keuzes gemaakt en wordt de zoektocht naar een geschikte openhaard al eenvoudiger.

Haardplateus

Vroeger zag je veel haardplateaus die bestonden uit tegels in combinatie met een houten rand. Tegenwoordig zie je vaak strakke, moderne haardplateaus. Deze worden meestal op maat gemaakt. Mensen kunnen dus helemaal zelf kiezen welke kleur en welk materiaal zij willen hebben. Ook zie je dat dit soort openhaarden midden in een ruimte geplaatst worden. Je kunt dan bijvoorbeeld in de keuken en in de woonkamer genieten van deze openhaard. Deze haardplateaus zie je vaak in woningen die een moderne inrichting hebben.

Schouwen

Deze openhaarden zie je al heel wat decennia. Het is eigenlijk een openhaard met een soort lijst er omheen. Vaak zie je deze schouwen in wat oudere woningen. Maar ook steeds meer mensen laten zo’n openhaard weer opnieuw plaatsen.

Kachels

Als je een kachel wilt, moet je eerst kiezen of je een kachel voor hout wilt of dat je een gasgestookte kachel wilt. Zo’n kachel staat vaak in een hoek van de woonkamer. het is een mooi decoratief stuk in je woonkamer.

Inzethaarden

Als je gaat verbouwen kan je een oude openhaard heel makkelijk vervangen door een inzethaard. Deze is vaak wat moderner en milieuvriendelijker. Je kunt dan ook kiezen of je een open of gesloten openhaard wilt hebben.

Buitenhaard

Vroeger zag je dat mensen alleen binnen een openhaard hadden. Tegenwoordig zie je ook dat mensen buitenhaarden kopen. Een buitenhaard draagt bij aan een fijne sfeer in de tuin en door de warmte die de buitenhaard afgeeft, kunnen mensen een paar uurtjes langer in de tuin genieten van de sterrenhemel.

Er is dus heel veel mogelijk. Er zijn allerlei soorten en maten openhaarden. En ook zijn ze er in verschillende prijscategorie├źn. Er is dus altijd wel een openhaard te vinden die bij jouw woonstijl en budget past. Veel succes met het uitzoeken van de juiste openhaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *