De inrichting van je huis

Om een woonruimte goed in te richten is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je werkelijk hebt. Ik heb een plattegrond op schaal gemaakt van mijn woonkamer, en ben daarin de meubels gaan schetsen. Zo kreeg ik een beeld van de ruimte die ik beschikbaar heb. Na wat heen en weer schuiven kwam ik op een geschikte indeling. Ik heb rekening gehouden met een aantal factoren.

Factoren die bepalend zijn voor de inrichting

Om meer te vertellen over de inrichting van een woning, is het goed om eerst te kijken naar de gezinssamenstelling. In mijn geval heb ik rekening te houden met spelende kinderen. Daarom heb ik met de inrichting daarop afgestemd. Zo heb ik bijvoorbeeld speelruimte in de kamer gehouden en kasten voor het speelgoed geplaatst. De kinderen hebben daardoor hun eigen speelhoekje, waardoor de rest van de kamer opgeruimd kan blijven.
Een andere factor die bepalend is heeft te maken met licht. Ik hou van veel daglicht in mijn woning, dus mijn bank en salontafel wilde ik op de plaats met het meeste daglicht. Daardoor kwam mijn eettafel automatisch aan de andere kant van de kamer. Dit komt weer goed uit omdat mijn keuken ook aan die zijde geplaatst is.

Lichtplan

De plaatsen waar weinig daglicht binnenkomt heb ik verlicht met spotjes. Deze zijn ideaal, omdat je de lichtbundel precies kan richten naar de plaats waar jij het wilt hebben. Om wat ’s avonds wat licht in de kamer te krijgen heb ik staande lampen in de hoeken geplaatst.
Tegen de lange wand in de woonkamer heb ik een dressoir geplaatst. Dit is ideaal omdat je er veel in kwijt kan. Op de hoeken staan schemerlampen, zodat ook de midden sectie van de woonkamer sfeerverlichting heeft.

Kleuren en stijlen

Ik heb getracht hier een moderne uitstraling aan mijn woonkamer mee te geven. Voor mijn meubels heb ik gekozen voor chocolade bruin met gebroken wit. Deze kleur is terug te vinden in de bank, in de stoelen aan de eettafel en in de gordijnen. Op de lichte vloer heb ik ook een vloerkleed in de chocolade bruine kleur. Op dit vloerkleed staat de salontafel. De bank is zo geplaatst dat dit echt een zithoek vormt. Zo heb ik een gezellig afgesloten geheel gemaakt. De accessoires maken het een passend geheel.
Een sfeer in een kamer is eenvoudig te veranderen door de accessoires te veranderen. Andere kleuren in je huis geven direct een andere sfeer. Ook een ander schilderij aan de muur, of de verlichting anders instellen kan al een hele verandering teweeg brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *